Fietsrondrit R1
Leer Bad Arolsen en de kernen Mengeringhausen, Braunsen, Wetterburg en Helsen kennen tijdens een ong. 20 km lange fietstocht over onze fietsrondrit R1. Dit is een lichte fietsroute, alleen op ongeveer twee derde moet u even flink stijgen.
Fietsroute R1 begint bij het station van Bad Arolsen en voert door het vakwerkstadje Mengeringhausen. Voorbij het bedrijf Hewi rijdt u eerst richting Twiste, maar dan slaat u linksaf naar Braunsen. U fietst langs de Twiste en het Twistemeer. Bij het strandbad bij het Twistemeer loopt het fietspad links omhoog, voorbij de negenholes-golfbaan, door het Remmeker Feld tot aan restaurant 'Fischhaus'. Vandaar rijdt u parallel aan de spoorbaan verder naar Helsen. Volg in Helsen de Prof.Bier-Straße tot het station, het eindpunt van deze rondrit.
De routebeschrijving met kleine kaart en hoogteprofiel kunt u hieronder downloaden.
Fietsrondrit Bad Arolsen naar Volkmarsen
Lichte fietsrondrit van Bad Arolsen naar Volkmarsen en weer terug naar het beginpunt bij Residenzschloss in Arolsen. Tijdens de fietsroute lokken de oude stadskern van Volkmarsen, de Kugelsburg en de geneeskrachtige Sauerbrunnen u voor een bezoek.
Hieronder kunt u de routebeschrijving met kleine kaart en hoogteprofiel downloaden.
routebeschrijving met hoogteprofiel
De Oranjeroute is een fascinerende toeristische ontdekkingsreis naar de Nederlandse en Duitse steden en regio's die historisch zijn verbonden met het huis Oranje-Nassau.
In het jaar 1858 werd in het Residenzschloss in Bad Arolsen prinses Emma van Waldeck-Pyrmont geboren, de latere koningin van Nederland.
Zij woonde hier tot aan haar huwelijk met de Nederlandse koning Willem III. Door dit huwelijk en de geboorte van hun gezamenlijke dochter Wilhelmina verzekerde zij het voortbestaan van het huis Oranje, een van de oudste en bekendste vorstengeslachten van Europa.
In mei 2006 werd de Oranjefietsroute ingewijd. Vijf deelnemende steden uit de werkgemeenschap 'Oranjeroute' van de Duitse VVV (Zentrale für Tourismus, DZT) hebben de Oranje-fietsroute uitgewerkt. De route voert door steden en regio's die al eeuwen met het vorstenhuis Oranje-Nassau zijn verbonden.
De eerste etappe van de Oranje-fietsroute begint in Nassau en leidt tot Diez an der Lahn. Het doel van de volgende etappe is Braunfels met zijn slot dat met zijn vele torens en kantelen majestueus op de basaltheuvel troont. De volgende dag gaat u verder naar het vakwerkstadje Dillenburg. Vandaar rijdt u door het betoverende Middelgebergte naar Frankenberg. Via de Ederauenweg bereikt u Herzhausen en vandaar over de R5 langs de zuidkant van de Edersee naar Waldeck. De laatste etappe loopt over de R6 tot aan Bad Arolsen. In deze barokstad, gelegen in het hart van het Waldecker Land, eindigt de fietsroute.
Via onderstaande koppeling kunt u het verloop van de route bekijken:
In 1972 werd ter bescherming tegen hoog water gestart met de bouw van de 20 m hoge Twistedaldam, waarbij bij de planning ook de grote recreatieve waarde van zo'n waterbekken werd betrokken.
Details ansehenDe bos- en waterrijke omgeving maakt Bad Arolsen tot een wandelparadijs. Zo'n 300 km aan goed gemarkeerde wandelwegen verbinden de jonge kuurstad met de verschillende romantische kernen.
Details ansehenGroße Allee 24
34454 Bad Arolsen
Stadt Bad Arolsen
- Der Magistrat -
Große Allee 24
34454 Bad Arolsen